Весела (води в гр. София) dancing

Ако името определя характера на човек, то аз съм Весела. Обичам забавлението, свежите хора и … много обичам да танцувам.

Преди десетина години създадох малка компания за реклама, което ми даде изключително много практични умения и е един чудесен начин да се задържам здраво стъпила тук на земята.

Стабилното усещане за заземяване получавам и чрез двете ми деца, които неспирно ме осведомяват за желанията си и така не ме оставят да летя в облаците.
Любопитството ми към живота, философията, и духовните аспекти на човека, често ме отвеждат при учители и на места, откъдето събирам безценни съкровища за ума и душата. И, тъй като много обичам да провокирам усмивка и усещане за смисленост у хората, преди почти три години реших да се отдам на тази своя страст.

С натрупания опит и знания, създадох практика за свободно изразяване чрез танц, която нарекох „Жива вълна”. Тя е един сериозен начин да се погледне на живота, откъм веселата му страна. Вярвам, че колкото повече хора танцуват ей така в ежедневието си, толкова повече щастие ще има на този свят.

7347_906453549372033_8652519922790333848_n

Персиана (води в гр. Пловдив)

„Жива вълна“, Вълната… Открих я ненадейно, завладяващо и безотказно. Открих я в момент, в който живеейки в онзи забързан и изпълнен с напрежение живот усещах, че имам нужда от нещо динамично, пречистващо, зареждащо и по детски неподправено.
Ето, това е тя – Вълната, а аз съм Маргарита. Вечно търсеща нещо различно, нещо ново, даващо ми усещане за емоционална пълнота, сила и стремеж да вървя все по-напред и по-напред.
Като дете свирех на инструменти, пеех, танцувах … След като получих дипломата си от УНСС -София реших, че е добре да работя това, което съм избрала като професия – икономист. В стремежа си да се реализирам, като добър професионалист, майка , съпруга и още какво ли не, артиста в мен остана някъде назад в пространството и времето.
Ето, това най-много ми липсваше, това най-много търсех…Онова чувство за сила , движение , живот и зареждаща емоция, преживяно и запомнено от детството. Сега, откривайки го чрез „Жива вълна“, аз отново почувствах себе си и цялата красота на всичко онова , което е около мен.
Това е нещо , което не мога, а и не искам да задържа само за себе си.
Споделям го с вас, искрено и с много любов, за да сме повече, за да сме много-истински щастливите хора на тази земя…

417950_10201263632339646_1205015883_n

Светла (води в гр.София)

“Казвам се Светла. Такава съм, когато съм сред весели приятели, когато съм сред природата и разбира се, когато танцувам. От край време танцувам за удоволствие , в зората на младините си в дискотеки, после по клубни партита, на купони, сега превръщам танците в път към себе си, чрез Жива вълна.
Много обичам смеха и мисля, че усмивката е най- силното ми оръжие.
А относно по- сериозната страна от моя живот, завърших висше образование по философия, майка съм на две подрастващи момичета, които също много обичат да танцуват. Работя в интернет изданието на български всекидневник.
Моята причина да стана една от водещите на “Жива вълна” е че, ми се иска все повече хора да намерят себе си в свободния танц и аз да помогна за това .
Посланието ми е “Усмихвайте се, хора, слушайте хубава, вдъхновяваща музика и танцувайте всекидневно!”